Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

O Αντικαταστάτης της 147





Η ''καίνουργια'' Alfa Romeo Milano θα είναι όπως όλα δείχνουν η διάδοχος του προηγούμενου μοντέλου της ιταλικής φίρμας Alfa Romeo 147.

Το νεο μοντέλο ακολουθεί το σχεδιαστικό παράδειγμα της μικρότερης MiTo, υιοθετώντας -στο μπροστινό κυρίως τμήμα του- στοιχεία από την εμβληματική φιγούρα της 8C Competizione. Αντίθετα, στο πίσω τμήμα τα παράλληλης διάταξης φωτιστικά σώματα θυμίζουν την 159 ή ακόμα και το Fiat Croma, που ως ένα οικογενειακών προδιαγραφών station wagon δεν κέρδισε την εκτίμηση του αγοραστικού κοινού στη χώρα μας.

Στο εσωτερικό της μικρομεσαίας Alfa Romeo γνώριμο είναι το σχεδιαστικό μοτίβο του πίνακα οργάνων, ενώ σαφέστατα πιο λιτή -σε σχέση με το παρελθόν- θα είναι η εικόνα της κεντρικής κονσόλας.

Την Alfa Romeo Milano αναμένεται να εξοπλίζει ο -μέχρι σήμερα γνωστός- υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1.400 κ.εκ., αποδίδοντας 120 και 160 ίππους, στην ισχυρότερη εκδοχή του.

Τους 200 ίππους θα φτάνει ο turbo κινητήρας των 1,75 λίτρων, που πρόσφατα προστέθηκε στην γκάμα των Lancia και Alfa Romeo.

Mέχρι το τέλος του 2009 θα διατεθεί στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης. Την αναμένουμε και στην Ελλαδα οπού όπως όλα δείχνουν από την επιτυχία της Μi.to θα χτυπίσει στα ίσια τα ανταγωνιστικα μοντέλα της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More