This is default featured post 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ

ΚΌΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΊΣΗ

This is default featured post 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured post 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Έσβησε ο Henry Surtees


O Henry Surtees, γιος του δημοφιλή πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή F1 John Surtees, μεταφέρθηκε επειγόντως με ελικόπτερο στο νοσοκομείο ύστερα από ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια αγώνα για το πρωτάθλημα F2 που συμμετείχε. Ο 18χρονος Surtees χτυπήθηκε στο κεφάλι από «ιπτάμενο» τροχό που είχε χάσει το μονοθέσιο του Jack Clarke. To αυτοκίνητο του Surtees βγήκε στις μπαριέρες και ο νεαρός ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Δυστυχώς αργά χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ο θάνατος του νεαρού.

Δυστυχώς πέρα από τις χαρές και τους πανηγυρισμούς υπάρχουν και τα άσχημα…Κρίμα

A5 Cabriolet



Αυτοκίνητα όπως το A5 στην ανοιχτή του μορφή, το σίγουρο είναι ότι σε ταξιδεύουν πέρα από οτιδήποτε μουντό και μαύρο κατακλύζει την καθημερινότητα. Σπορ και... cool, ο αντικαταστάτης του A4 Cabriolet συνεχίζει μια μακρά και λαμπρή παράδοση της εταιρείας με τους τέσσερις κύκλους.
Οι κινητήρες βενζίνης με τους οποίους διατίθεται το νέο A5 Cabriolet προς το παρόν είναι δύο. Ο TFSI των δύο λίτρων διαθέτει δύο εκδόσεις. Στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 180 και συνδυάζεται με κιβώτιο Multitronic και κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, ενώ στην έκδοση των 211 ίππων συνδυάζεται με τετρακίνηση και χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή και S-Tronic (διπλού συμπλέκτη) 7σχέσεων ή και Multitronic οκτώ σχέσεων. Τους κινητήρες βενζίνης συμπληρώνει ο V6 FSI των 3,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 265 ίππους, ενώ το κορυφαίο προς στιγμήν μοντέλο είναι το S5 που διαθέτει υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 333 ίππους, το οποίο όμως δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στη χώρα μας. Αργότερα θα υπάρξει και έκδοση με το 1,8 TFSI των 170 ίππων.

Δεν ειναι photoshop !!!!



Όχι δεν είναι το Infiniti EX37

Ναι είναι Nissan καλα βλεπετε

Είναι το νέο Nissan Skyline Crossover


Ακόμα μια πρωτοπορια δια χειρός Nissan αυτή την φορά....

Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τύπου DSG και από την FIAT


H Fiat ανακοίνωσε ότι είναι σχεδόν έτοιμη μια νέα γενιά 6τάχυτων κιβωτίων ταχυτήτων με διάταξη διπλού συμπλέκτη και σύστημα χειροκίνητων αυτοματοποιημένων αλλαγών. Το σύστημα Dual Dry Clutch (DDC) θα μπορεί να αντέξει μέχρι 35,0 kgm ροπής και θα χρησιμοποιείται απ’ όλες τις φίρμες του ιταλικού γκρουπ.
Τα πρώτα μοντέλα που θα το φορέσουν αναμένεται να είναι το Fiat Grande Punto και η νέα Alfa Romeo Junior.

Πολλές ανταγωνιστικές εταιρείες όπως η VW, η Volvo και η BMW έχουν επίσης επενδύσει πολλά χρήματα πάνω στη συγκεκριμένη τεχνολογία και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν αντίστοιχα κιβώτια 2ης γενιάς,την στιγμή που η Seat έχει ήδη ήδη εξοπλίσει το νέο Ibiza Cupra με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη τύπου DSG 7σχέσεων.

Superb station wagon


Η οικογένεια Superb αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία της μία station wagon έκδοση και συνδυάζει τεράστιους χώρους με την πολυτέλεια μιας λιμουζίνας.....


Γνωμη μας ειναι οτι δεν την χρειαζεται, καλύτερα να μην βγει στην παραγωγή.!!!

Ποιά είναι η γνώμη σας???

Στα δικαστήρια πάει ο Bourdais την Toro Rosso!


«Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα με τη συμπεριφορά μου ούτε και με τις επιδόσεις μου. Είναι παράξενο γιατί με διώχνουν πριν την Ουγγαρία όπου η ομάδα θα παρουσιαστεί με ένα πολύ πιο γρήγορο πακέτο. Ήμουν σίγουρος ότι με τα πακέτο αυτό θα τα πήγαινα περίφημα» δήλωσε ο Bourdais.
«Μίλησα ήδη με τους δικηγόρους μου που μελετάνε το συμβόλαιο μου με την Toro Rosso και θα δούμε, αν η απόφασή τους είναι νόμιμή ή όχι. Με ενδιαφέρει η F1 και θέλω να κάνω καριέρα εδώ και για αυτό το σκοπό θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».
Με τα λεγόμενα αυτά του Γάλλου καταλαβαίνουμε ότι δεν θα μείνει έτσι η απόφαση της Toro Rosso να
διακόψει τη συνεργασία της μια εβδομάδα πριν το Ουγγρικό grand prix αλλά θα συνεχιστεί ο αγώνας στα δικαστήρια.

E...ε....έρχεται !


Το δεύτερο εξάμηνο του 2009, η Alfa Romeo θα παρουσιάσει και τον αντικαταστάτη της μεγάλης 166, τη νέα 169. Το αυτοκίνητο αναμένεται να ξεχωρίζει και αυτό για την ξεχωριστή του αισθητική, όντας ένα από τα πιο σπορτίφ 4θυρα της εποχής. Το μήκος της 169 δε θα ξεπερνά τα 5 μέτρα (4,9 για την ακρίβεια), ενώ οι τιμές της στην Ιταλία θα βρίσκονται μεταξύ 40.000 και 55.000 ευρώ. Φυσικά, η 169 αναμένεται να προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα πολυτέλειας, σε συνδυασμό με τη γνωστή, εξαιρετική οδηγική αίσθηση των αυτοκινήτων της εταιρείας.

Διακοπή του "Ράλι Βουλγαρίας 2009" μετά το θάνατο του συνοδηγού του ιταλικού πληρώματος


Ο Φλάβιο Γκουτζελμίνι, συνοδηγός του ιταλικού πληρώματος που συμμετείχε στο «Ράλι Βουλγαρίας 2009», σκοτώθηκε χθες όταν το αυτοκίνητο, Peugeot 207 S2000, βγήκε εκτός πορείας και προσέκρουσε σε βράχο στη διάρκεια της έβδομης διαδρομής...

O Ελβετός οδηγός Μπρίαν Λάβιο τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Βέλινγκραντ και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Πιρόγκοβ της Σόφιας.

Οι διήμεροι αγώνες ράλι στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος διακόπηκαν με όλους τους συμμετέχοντες να τηρούν ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη σεβασμού στον Γκουτζελμίνι.

«Είναι μεγάλη τραγωδία», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Αυτοκινητιστικής Ομοσπονδίας Γκεόργκι Γιανακίεφ.

Ομάδα ανακριτών από την περιφερειακή διεύθυνση του υπουργείου Εσωτερικών στο Πάζαρτζικ έσπευσε στην περιοχή και άρχισε τις έρευνες για να διαπιστώσει τα αίτια του δυστυχήματος.


http://troktiko.blogspot.com/

Υβριδικό Auris


Το δεύτερο υβριδικό όχημα στην γκάμα της Toyota θα αποτελεί από τα μέσα στο 2011 το Auris.
Το καινούργιο Auris θα κατασκευάζετε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα από τη Μ.Βρετανία. Η παραγωγή στο TMUK (Toyota Manufacturing UK) θα ξεκινήσει στα μέσα του 2010, παράλληλα με το κινητήριο σύνολο του δημοφιλούς μικρομεσαίου που θα κατασκευάζεται στο Deeside της βόρειας Ουαλίας. Η απόφαση της Toyota στηρίχτηκε στη σταθερή συνεργασία που διατηρεί με την βρετανική κυβέρνηση, αλλά και στη συνεπή προσπάθεια που καταβάλλει ώστε οι Ευρωπαίοι καταναλωτές να εξοικειωθούν με την υβριδική τεχνολογία.

Ηλεκτρικα αμάξια...το μέλλον

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο (HΑ) χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται στα επαναφορτιζομενα πακέτα μπαταριών. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ηλεκτρικές μηχανές αντί των μηχανών εσωτερικής καύσεως (ΜΕΚ). Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν και τα δύο, (ηλεκτρικές μηχανές και ΜΕΚ) καλούνται υβριδικά αυτοκίνητα, και συνήθως δεν θεωρούνται καθαρα HΑ. Τα αυτοκίνητα με τις μπαταρίες που μπορούν να φορτιστούν και να χρησιμοποιηθουν χωρίς ΜΕΚ καλουνται βυσματωτά ηλεκτρικά οχήματα, και είναι καθαρά HΑ ενώ δεν καίνε καύσιμα. Τα HΑ είναι συνήθως αυτοκίνητα, ελαφριά φορτηγά, μηχανοποιημένα ποδήλατα, ηλεκτρικά μηχανικά δίκυκλα, κάρρα γκολφ, forklifts και παρόμοια. Τα HΑ ήταν μεταξύ των πιό πρόωρων αυτοκινήτων, και είναι ενέργο-αποδοτικότερα από όλα τα αυτοκίνητα εσωτερικης καύσης.

Θα αποτελέσουν άραγε το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας?














Η μηδενικών ρύπων SLS AMG εξοπλίζεται με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό- και με μπαταρίες ιόντων-λιθίου, που βρίσκονται τοποθετημένες στο τούνελ μετάδοσης.

'Ηρθε το τέλος



Μετά από εννέα χρόνια στην παραγωγή, και έχοντας φτάσει τις 350.000 μονάδες, η Jaguar ανακοίνωσε τη λήξη της παραγωγής του μοντέλου X-Type. πό το επόμενο έτος η πρώην βρετανική και πλέον ινδική Jaguar ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του εν λόγω μοντέλου. Φαίνεται ότι μετά την παρουσίαση της ολοκαίνουργιας σειράς XJ που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς και με την XF που παρουσιάστηκε μέσα στο 2008, η εταιρεία χαράζει εντελώς νέα πορεία, παρουσιάζοντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More