Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Νεο Punto EVO !!!!






Τις πρώτες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία έφερε στη δημοσιότητα η Fiat για το νέο Punto Evo. Πρόκειται για το ανανεωμένο Grande Punto το οποίο θα παρουσιαστεί στο προσεχές διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε λίγες
ημέρες.
Tο δημοφιλές ιταλικό supermini υποδέχεται το νέο κινητήρα των 1,4 lt και τη τεχνολογία Multiair. Φρεσκαρισμένο με διακριτικές αλλαγές στο αμάξωμα και στο εσωτερικό μάκρυνε κατά 3 εκατοστά.

Το αυτοκίνητο έχει υποστεί μικρές αλλαγές τόσο στον εμπρόσθιο όσο και στον πίσω προφυλακτήρα. Μεγαλύτερες αλλαγές βρίσκουμε στο εσωτερικό του μοντέλου με ανανεωμένο πίνακα οργάνων, βελτιωμένα καθίσματα και μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους. Ακόμα διαθέτει το σύστημα «Blue&Me-TomTom» το οποίο συνδυάζει μεταξύ άλλων τηλέφωνο και σύστημα πλοήγησης χρησιμοποιώντας ο οδηγός μία έγχρωμη οθόνη αφής.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με την τοποθέτηση του κινητήρα 1.4 Multiair που χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα στις βαλβίδες εισαγωγής με στόχο την εξοικονόμηση καυσίμου και την μείωση των ρύπων. Στην γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνονται οι γνωστοί T-Jet καθώς και η 2η γενιά της έκδοσης 1.3 Multijet. Ακαδημαϊκού ενδιαφέροντας για την Ελλάδα έχουν οι εκδόσεις με εναλλακτικά καύσιμα που θα καταναλώνουν μεθάνιο/αμόλυβδη καθώς και εκδόσεις με υγραέριο. Αναφορικά με τον εξοπλισμό θα περιλαμβάνει επτά αερόσακους στους οποίους περιλαμβάνεται και ένας νέος για τα γόνατα του οδηγού.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More